Opleiding journalistiek Windesheim mag door

De opleiding journalistiek van Hogeschool Windesheim hoeft niet te sluiten. De Nederlands-Vlaamse Accrediteringsorganisatie (NVAO) is tevreden over het door Windesheim ingediende herstelplan en heeft de accreditatie van de opleiding verlengd tot eind 2013.

De onderwijsinstelling moest met een verbeterplan komen toen eind vorig jaar bleek dat meerdere studenten onterecht een diploma hadden gekregen en de kwaliteit van onderwijs ondermaats was. Toen de eindwerkstukken van de 360 studenten die sinds september 2009 zijn afgestudeerd werden herbeoordeeld, bleek dat 86 studenten geen diploma hadden mogen krijgen.

De NVAO noemt het herstelplan 'ingrijpend en grondig', zo heeft het de hogeschool laten weten. Het biedt 'voldoende vertrouwen dat de beoogde doelstellingen kunnen worden gehaald'. Bestuurvoorzitter Albert Cornelissen is blij dat de accreditatie is verlengd. "Er is door de medewerkers van journalistiek enorm hard gewerkt de afgelopen maanden. Een groot deel van het herstelplan is al in werking getreden en werpt zijn vruchten af."

De NVAO blijft de opleiding de komende tijd wel intensief volgen. Zo geven onafhankelijke deskundigen dit najaar een oordeel over het niveau van afgestudeerden.