[NBA] Gasol bezorgt Lakers winst tegen Dallas

De basketballers van Los Angeles Lakers hebben zondag in de NBA titelverdediger Dallas Mavericks de 27e seizoensnederlaag toegebracht. Na over-time werd het 112-108 voor de ploeg uit Californië. Pau Gasol was met twee driepunters in de extra speeltijd doorslaggevend voor de vierde winstpartij op rij van de Lakers.

Dallas maakt een tot nu toe een moeizaam seizoen door. Desondanks lijken de Texanen zich wel te plaatsten voor de play-offs. De Mavericks staan op een zesde plaats in de Western Conference.

New York Knicks wist ondanks 42 punten van Carmelo Anthony niet te stunten tegen Miami Heat. De Floridianen waren in de Madison Square Garden met 93-85 te sterk voor de Knicks. Lebron James en Dwyane Wade maakten respectievelijk 29 en 28 punten voor de nummer twee uit de oostelijke divisie.

Chicago Bulls, de koploper in de Eastern Conference, won met 100-94 het uitduel met de Detroit Pistons. Ondanks enkele hechtingen in zijn neus, scoorde sterspeler Derrick Rose 24 punten voor de Bulls. Joakim Noah telde daar nog eens twintig punten bij op.

Overige uitslagen NBA
Charlotte Bobcats - Boston Celtics 82-94
Atlanta Hawks - Toronto Raptors 86-102
Cleveland Cavaliers - Orlando Magic 84-100
Sacramento Kings - Portland Trail Blazers 104-103
New Orleans Hornets - Memphis Grizzlies 88-75
Denver Nuggets - Houston Rockets 101-86


Gasol bezorgt Lakers winst tegen Dallas (Foto: Novum)