'EA ontslaat 500 tot 1000 man personeel'

[Update 19:35 uur] Joystiq heeft een verklaring van EA gekregen waarin aangegeven wordt dat er geen ontslagen gepland zijn. Volgens het bedrijf zijn ze nog op zoek naar honderden nieuwe werknemers. EA verwacht aan het einde van het jaar nog meer personeel in dienst te hebben.

"EA is growing and looking to hire hundreds of people for our digital, console, mobile and social games. Like all game companies, we make occasional adjustments to resize teams as projects are completed and new priorities are established. Overall, we expect that headcount will be up at the end of this year."

[Originele bericht] Verschillende bronnen binnen Electronic Arts hebben bij Derek Andersen van Startup Grind aangegeven dat er binnenkort 500-1000 mensen ontslagen zullen gaan vallen. Deze ontslagronde stond gepland voor vorige week maar is uitgesteld naar binnenkort.

Het gaat hier om zo'n vijf tot elf procent van het volledige personeelsbestand van EA. De exacte reden voor de mogelijke ontslagen is niet bekendgemaakt maar EA heeft een niet al te best jaar achter de rug, financieel gezien. Zo heeft de gehele campagne na de launch van Battlefield 3 meer dan $30 miljoen gekost en lijken het aantal abonnementen die nodig zijn om Star Wars: The Old Republic draaiende te houden te dalen. Daarnaast is er veel geld gespendeerd aan de overname van Popcap en is er een hoge pief van EA opgestapt vorig jaar.

Wanneer en of de ontslagronde echt gaat komen is nog even afwachten.