Räikkönen baalt van bandenstrategie

Kimi Räikkönen leek gisteren in de Grand Prix van China onderweg naar een zekere podiumplaats, tot tien ronden voor het einde zijn banden het begaven en de ene na de andere rijder de Lotus-coureur om zijn oren reed. De Fin eindigde uiteindelijk als veertiende.

Räikkönen reed na zijn tweede stop lange tijd achter de Ferrari van Felipe Massa en had een trein van coureurs achter zich aan. Ook toen Massa weg was bleef dit het geval, maar op tien ronden van de meet wist Sebastian Vettel hem te passeren voor plaats twee. De Lotus-coureur kwam even buiten de ideale lijn en was daarna het tempo kwijt. In twee ronden tijd viel hij buiten de punten.

"We hebben geprobeerd om met twee pitstops de race uit te rijden omdat dit de snelste strategie leek. Tot tien ronden voor het einde bleek dit ook zo te zijn, daarna waren de banden gewoon op en viel ik terug," zei Räikkönen na afloop van de race. "Ik zat lange tijd vast achter Felipe Massa en kon hem niet inhalen omdat de wagen niet snel genoeg was op de punten waar je op dit circuit snel moet zijn."

"Zelfs als ik hem voorbij kon gaan denk ik niet dat dit een groot verschil had gemaakt voor het resultaat wat we nu behaald hebben. We hadden een goede racesnelheid, probeerden een andere strategie maar dat pakte niet goed uit, die simpele conclusie kunnen we wel trekken."