Vettel: "Vijfde is niet verkeerd"

Wereldkampioen Sebastian Vettel werd gisteren in de Grand Prix van China vijde. De coureur van Red Bull leek in de slotfase van de wedstrijd even aan te sturen op een tweede stek, maar moest door versleten banden nog de McLarens en teamgenoot Mark Webber voorbij laten.

Toch overheerste na afloop een zekere mate van tevredenheid bij de Duitser, omdat hij als elfde moest starten. "Natuurlijk is vijfde worden niet verkeerd, zeker niet als je bij de start terugvalt naar de vijftiende plek. Maar als je eenmaal aan het podium hebt mogen ruiken, is het teleurstellend als je er buiten valt," zei Vettel die zichzelf de schuld gaf van de mindere start. "Normaal gesproken reageer ik altijd als een van de eersten als je lichten doven. Dit keer was ik gewoon te traag. Ik had moeite de goede toeren te vinden, waardoor ik wat verward raakte."

Red Bull haalde Vettel tot twee keer toe vroeg binnen voor een pitsstop wat hem met nog enkele ronden te gaan op plaats twee bracht. "De laatste vijf rondjes waren zwaar. Mensen kwamen me voorbij alsof ik stilstond. Ik heb geprobeerd weer wat leven in de banden te krijgen, maar wat ik ook probeerde met de rembalans of het differentieel, mijn banden waren dood."

De Duitser had onderweg nog meer problemen gehad. "Op de rechte stukken kwamen we gewoon snelheid te kort. Dat kost veel tijd en maakt het moeilijk om in te halen. Maar goed, ik heb enkele belangrijke punten gescoord en dat is positief."