Dood collega redde Paskal Jakobsen

Paskal Jakobsen is door de dood van zijn collega Chris Götte in 2001 flink wakker geschud. "Gek om te zeggen, maar dat grote verdriet werd eigenlijk mijn redding", zegt de zanger van Bløf zaterdag in De Telegraaf. "Mijn opgekropte gevoelens waren in één klap onbelangrijk."

Vlak voordat Götte door een motorongeluk om het leven kwam, zat Jakobsen tegen een burn-out aan. "Er was een waanzinnige werkdruk. Bijna alle dagen in de week reisden we door Nederland", vertelt de zanger. "Ik was een jonge vent van 26. Er is toch iets niet in orde als je dan een dutje moet doen in de tijd tussen de soundcheck en het concert."

Jakobsen vertelt dat hij en zijn Bløf-collega's Bas Kennis en Peter Slager 'totaal verdoofd' waren toen ze hoorden dat Götte was overleden. Vervolgens kwam de discussie of Bløf door moest gaan of niet. "Ik kon blijkbaar kiezen. Het was geen heilig moeten of domweg doorklunen", aldus Jakobsen. "Bløf was een keuze en toen leerde ik weer genieten van het muziek maken. Ik ben Chris daar dankbaar voor."