Hardcore games voor iOS

Ryan Payton is opgestapt bij 343 Industries en heeft een nieuwe studio opgericht: Camouflaj. Hij is van plan om games te maken die hem meer voldoening geven dan wat hij kreeg bij Halo 4 als ontwerper.

Via Kickstarter is hij het project République gestart, een survival horror stealth-game voor iOS die deels geïnspireerd is door het boek 1984 van George Orwell. Payton liet op Twitter weten dat de game een diepe, niet-lineaire, dynamische sandbox-gameplay heeft.

Payton legde uit waarom hij deze game wilde maken. "Vanaf het begin zijn wel al bezig geweest om de game en het bijbehorende verhaal specifiek te richten op mobiele apparaten," zegt Payton. "Omdat ik vorig jaar besloten heb te stoppen met het klagen dat er geen ‘echte games’ op het mobiele platform zijn besloot ik er zelf een te maken."

Met het gewenste bedrag van 1 milioen dollar, waarvan $500.000 bij partners vandaan komt, moet Kickstarter $500.000 opbrengen. Met nog dertig dagen te gaan, en de teller op $40.707 (ten tijde van dit bericht), is er nog een lange weg te gaan. Het lijkt echter wel goed te komen aangezien het bedrag in één dag steeg van $28.380 naar $40.707.

Hieronder kun je de launchtrailer van République bekijken waarin de game wordt getoond met commentaar van Payton.