Theron kon niet meer wachten op kind

Charlize Theron heeft een kind geadopteerd omdat ze het wachten op een geschikte partner zat was. De 36-jarige actrice maakte een maand geleden bekend dat ze het jongetje Jackson heeft geadopteerd.

De Zuid-Afrikaanse actrice heeft er altijd van gedroomd om moeder te worden. "Ik ben er altijd heel open over geweest dat ik een gezin wilde", zegt ze tegen het Amerikaanse tijdschrift Vogue. "Die wens heb ik al, zo lang als ik me kan herinneren."

Toch was Theron niet de enige die vurig hoopte op een kleine spruit. "Ik denk dat mijn moeder ook echt niet meer kon wachten tot ik een kind zou krijgen", grapt de actrice, die haar zoon 'het coolste kind ooit' noemt.

Theron hoopt dat ze in haar opvoeding lijkt op haar eigen moeder. "Ik wil eerlijk, streng en liefdevol zijn en anderen steunen, net als zij. Mijn moeder heeft me gemaakt tot wie ik nu ben. Familie betekent alles voor ons."

De actrice liet twee jaar geleden weten dat ze voor het eerst sinds haar negentiende levensjaar geen relatie had. Daarvoor was ze tien jaar samen met de Ierse acteur Stuart Townsend.