Zwarte Cross overweegt uit te breiden

Het Zwarte Cross Festival gaat het driedaagse evenement mogelijk uitbreiden naar zeven dagen. Dit op verzoek van vele festivalgangers, die het evenement als hun vakantie beschouwen en drie dagen te kort vinden. Mocht het plan doorgang vinden, dan is de Zwarte Cross het eerste zevendaagse evenement met een camping.

Omdat er eerst overlegd moet worden met de autoriteiten zal het op zijn vroegst 2013 zijn voor het festival kan uitbreiden. De organisatie ziet in elk geval voordelen voor zowel de bezoekers als voor zichzelf. Zo zouden de vaste kosten over meer dagen te spreiden zijn, wat de prijs van de tickets weer ten goede komt. Daarnaast is de kans op files kleiner, omdat de verkeersstroom verdeeld wordt over een volledige week in plaats van over drie dagen. Festivaldirectrice Tante Rikie besluit met: "En de kans op mooi weer tijdens de Zwarte Cross wordt ook veel groter."

Het festival in de Achterhoek is voor iedereen en dat bewijst de programmering wel. Zo komen de 'Heideroosjes' en 'Drive Like Maria' voorbij op de Schans, zal op de Metalweide 'Suicidal Tendencies' uit de VS optreden en zijn er in de Theaterweide workshops Tai Chi en Aquarobics op het droge te volgen. Voor de editie van dit jaar zijn er nog kaarten verkrijgbaar, te bestellen via de website. Volgens de organisatie is het aan te raden er snel bij te zijn als je nog kaarten wil, het festival is tot op heden elk jaar uitverkocht.