Gotye scoort grootste hit ooit in Top 40

Somebody That I Used To Know van Gotye is de grootste Top 40-hit aller tijden. De Belgisch-Australische zanger gaat deze week Trio Hellenique met La Danse de Zorba voorbij, maakte de Stichting Nederlandse Top 40 dinsdag bekend.

De populairste nummers in de hitlijst worden bepaald aan de hand van een rekensysteem, gebaseerd op de beklede positie en het aantal weken dat een nummer in de Top 40 staat. Trio Hellenique had het record met La Danse de Zorba maar liefst 46 jaar in handen.

Het Griekse ensemble zakt nu naar de tweede plaats in de lijst van populairste hits in de Nederlandse Top 40. De top drie wordt gecompleteerd door This Strange Effect uit 1965, van de Britse zanger Dave Berry.

Somebody That I Used To Know, een duet met de Nieuw-Zeelandse zangeres Kimbra, kwam op 13 augustus vorig jaar de Top 40 binnen op een voorzichtige 39e plaats. Ruim twee maanden later steeg het liedje naar nummer 1, om het daar in totaal vijf weken vol te houden. Momenteel staat het nummer voor de 35e week in de wekelijks door Radio 538 uitgezonden hitlijst genoteerd.

Vorige maand brak Somebody That I Used to Know ook al een stokoud record in de Mega Top 50. Daar werd Och Was Ik Maar Bij Moeder Thuisgebleven van Johnny Hoes, uitgebracht in 1961, van de eerste plaats aller tijden verdrongen.

De Stichting Nederlandse Top 40 is van plan om binnenkort naar Los Angeles af te reizen om de in Brugge geboren zanger een award aan te bieden voor zijn record. Jeroen Nieuwenhuize, presentator van de sinds 1965 bestaande hitlijst, neemt die taak voor zijn rekening.