Lindsay Lohan blij met vrijheid

Lindsay Lohan is blij dat een rechter na 4,5 jaar een einde heeft gemaakt aan haar proeftijd. "Het voelt alsof er een enorme last van mijn schouders is gevallen", vertelt de 25-jarige actrice aan entertainmentsite TMZ. "Het gaat heel goed met me."

Lohan heeft zich volgens de rechter gehouden aan alle voorwaarden. Volgens de actrice ging het goed dankzij de strenge regels. "De rechter zag dat ik structuur nodig had en dat werkte heel goed."

De actrice heeft spijt dat ze haar leven zo uit de hand heeft laten lopen. "Ik had heel hard gewerkt om iets te bereiken en dat heb ik helemaal verpest." Lohan wil zich nu weer volledig op haar carrière richten. "Ik wil dat mensen zich interesseren in mijn acteerprestaties en niet in mijn privéleven."

Lohans comeback gaat langzaam de goede kant op, zo gaat ze Elizabeth Taylor spelen in de tv-film Liz and Dick. "Dat vind ik echt een eer. Ik kan me ook goed in haar inleven." Ook gaat de actrice een gastrol in de musicalserie Glee spelen en was ze begin deze maand te zien in de Amerikaanse sketchshow Saturday Night Live.

In 2007 raakte Lohan voor het eerst in de problemen, toen ze werd opgepakt wegens rijden onder invloed. Sindsdien kwam ze geregeld in aanraking met justitie.