[CL] Uitslag APOEL Nicosia - Real Madrid

Vanavond stonden de eerste kwartfinales van de Champions League 2011/12 op het programma. APOEL Nicosia, dé verrassing van deze editie, ontving in eigen huis Real Madrid. De Madrilenen lijken met anderhalf been in de halve finales te staan, aangezien zij met 0-3 wisten te winnen.

APOEL Nicosia begon furieus aan de wedstrijd, maar al snel nam Real Madrid de regie handen. Op het moment dat de Cyprioten even met tien man stonden na een blessure van centrumverdediger Oliveira, kreeg De Koninklijke de eerste grote kans van de wedstrijd. Mesut Özil schoot echter in vrije positie van ongeveer elf meter recht op APOEL-keeper Dionisis Chiotis.

Real hield gedurende de eerste helft het initiatief. De Spaanse ploeg wist echter, tot ergernis van Christiano Ronaldo, nauwelijks kansen te creëren. De grootste mogelijkheid voor rust was voor Karim Benzema. De Fransman had een leeg doel voor zich, maar schoot de bal hoog over.

Ook na rust had Real Madrid veel meer balbezit dan de thuisploeg, maar de hechte Cypriotische verdediging bleef simpel overeind. Ook na het inbrengen van Marcelo en Kaká bleef Real zoeken naar een gaatje. Deze werd ruim een kwartier voor tijd gevonden via de linkerkant. Kaká bracht de bal voor en Benzema kopte de bal knap binnen. Christiano Ronaldo kon een minuut later het tweeluik al beslissen, maar hij schoot van dichtbij op APOEL-goalie Chiotis.

De doelman kreeg het vervolgens druk. Özil en Benzema namen het doel onder vuur, maar wisten niet te scoren. Tien minuten voor tijd capituleerde Chiotis echter opnieuw. Na een fraaie aanval over links scoorde invaller Kaká na een mooie rush van Marcelo, eveneens invaller, de 0-2. In de slotminuut werd het zelfs nog 0-3 via opnieuw Benzema. Hij scoorde na een mooie aanval via Ronaldo en Özil zijn tweede doelpunt van de avond.