'Holleeder gaat in Overveen wonen'

Willem Holleeder gaat in Overveen wonen. Dat meldt een betrouwbare bron maandag aan Novum Nieuws. De onlangs vrijgekomen topcrimineel zou een twee-onder-een-kapwoning in de Noord-Hollandse plaats betrekken.

Holleeders advocaat Stijn Franken laat weten dat hij in verband met zijn geheimhoudingsplicht niets kan zeggen over de kwestie.

Sinds Holleeder eind januari werd vrijgelaten uit de Rotterdamse gevangenis De Schie is hij geregeld gesignaleerd in Amsterdam en in Utrecht. Enkele dagen na zijn vrijlating zei hij in een interview met het weekblad Panorama dat hij niet van plan is om zich te verbergen.

'De Neus' zei geen angst te hebben en zich niet te willen 'verschuilen tussen de zandzakken'. In zijn nieuwe hoekhuis aan de Julianalaan in Overveen zou de Heineken-ontvoerder wel kogelvrij glas laten plaatsen.

Holleeder zat zes jaar vast voor het afpersen van vastgoedhandelaren, onder wie Willem Endstra. Hij werd veroordeeld tot negen jaar maar mocht de gevangenis verlaten nadat twee derde van zijn straf erop zat.