Tweakers.net zet database-wachtwoorden online

Tweakers.net had door een fout korte tijd database-wachtwoorden online gepubliceerd staan. Doordat er in het configuratiebestand de < van <?php was verdwenen werd de volledige inhoud van het bestand zichtbaar op internet. Op het moment dat de gegevens online kwamen, werd de technologiesite door verschillende gebruikers gebeld.

Wilbert de Vries, hoofdredacteur van Tweakers.net, verklaarde tegenover Security.nl: ”Een foute config-installatie was echt enkele seconden zichtbaar. Gelukkig hebben we ook zeer oplettende ontwikkelaars. Zodra de fout werd gemaakt werd die ook meteen ontdekt en zijn er tegenmaatregelen genomen.” Hij vervolgt: “Na de ontdekking van het lek werd het configuratiebestand verwijderd en alle wachtwoorden gewijzigd. Tevens werd er gecontroleerd of de wachtwoorden echt niet van buitenaf bruikbaar waren.

Tweakers.net heeft via Twitter aan haar gebruikers laten weten wat er aan de hand was. Ook op de eigen website prijkt er een keurige uitleg mét verontschuldiging naar de gebruikers.