Postbezorging in deel Nederland vertraagd

De postbezorging door PostNL in een gebied ten zuiden van Utrecht is woensdag en donderdag met een of twee dagen vertraagd. Reden is de sluiting van een aantal bestelkantoren in die regio. Dat meldt een woordvoerder van PostNL. Het postbedrijf biedt excuses aan.

Vorige week werd bekend dat in onder meer Culemborg, Den Bosch, Waalwijk, Woerden en Arnhem de bestelkantoren per 19 maart gesloten zouden worden. De werkzaamheden zijn die dag verplaatst naar Utrecht.

Aan zakelijke klanten heeft PostNL van tevoren een brief gestuurd met de waarschuwing dat de verandering in het logistieke proces tot een tijdelijke vertraging zou kunnen leiden. Consumenten werden in huis-aan-huisbladen geattendeerd op de vertraging. Naar nu blijkt heeft de verandering inderdaad tot problemen in de postbezorging geleid.

Als het proces is afgerond zal zakelijke post voortaan vooral op dinsdag, donderdag en zaterdag worden rondgebracht. Volgens PostNL komt dit doordat zakelijke bezorgers graag op deze dagen post verzenden. Het bedrijf verzekert dat particuliere post zoals gewoonlijk zes dagen per week wordt opgehaald en bezorgd.

De sluiting van de bestelkantoren is onderdeel van de reorganisatie van het voormalige staatsbedrijf. Hierbij worden duizenden postbodes en zaterdagbestellers vervangen door parttime postbezorgers- en sorteerders. Zij krijgen veel minder betaald.

Woensdag protesteerden medewerkers van PostNL in Den Haag nog tegen de bezuinigingen bij het postbedrijf. Hierbij werd SP-Kamerlid Sharon Gesthuizen opgepakt en na een kleine vijf uur vrijgelaten.