Tweede dag belegering verdachte Toulouse

De belegering van een appartement in Toulouse is donderdag de tweede dag ingegaan. Mohammed Merah, die drie dodelijke aanslagen in Toulouse en Montauban bekende, houdt zich nog altijd verscholen in een woning in de Franse stad.

Honderden politieagenten hebben het appartement omsingeld. De hele nacht door waren af en toe explosies en geweerschoten te horen om de druk op de 24-jarige Merah om zich over te geven op te voeren, maar hij bleef zich in de woning verschansen. Ook sloot de politie de elektriciteit en het gas in het gebouw af. Merah zei woensdag na gesprekken met een politieonderhandelaar zich over te zullen, maar dat deed hij niet.

Volgens de autoriteiten komt er voorlopig echter geen bestorming. "Zo simpel is het niet. We wachten", zei Michel Valet, de openbaar aanklager van Toulouse.

Merah, een Fransman van Algerijnse afkomst, doodde de afgelopen weken drie joodse kinderen en een rabbijn bij een school in Toulouse en drie Franse paratroepers. Merah beweert banden te hebben met Al-Qaida. Ook zou hij in Afghanistan en Pakistan zijn getraind door de terreurorganisatie.

De verdachte die zich heeft verschanst in een appartement in Toulouse wil 'met wapens in de hand sterven'. Dat heeft de Franse minister van binnenlandse zaken Claude Guéant donderdag gezegd.