Verspreider foto's Manon Thomas niet bestraft

De man die naaktfoto's van Manon Thomas verspreidde krijgt geen straf. De Hoge Raad bepaalde dinsdag dat hij vrijuit gaat omdat het Openbaar Ministerie een fout heeft gemaakt. De man had enkele jaren geleden zonder toestemming een filmpje en foto's van een naakte Thomas op internet geplaatst.

Het OM heeft een fout gemaakt bij het aanvullen van feiten op de dagvaarding, waardoor het niet-ontvankelijk is verklaard. Dat houdt in dat justitie het recht op vervolging heeft verspeeld en de straf wordt geschrapt.

De man werd begin april 2009 veroordeeld tot een werkstraf van 180 uur voor het verspreiden van de foto's in november 2007. Ook moest hij een schadevergoeding van vijfduizend euro betalen. In hoger beroep werd de straf door het hof in Leeuwarden teruggeschroefd naar dertig uur taakstraf en de boete verlaagd naar drieduizend euro.

De pikante vakantiekiekjes, op een aantal ervan is de presentatrice van onder meer Eigen Huis en Tuin naakt, doken in 2007 op op verschillende websites. De beelden kwamen van de computer van Thomas en haar Rudy. De buurman had het systeem gehackt.