40 jaar cel voor seksrelatie tussen docente en leerling

Shannon Alicia Schmieder, docente aan een Amerikaanse middelbare school in Georgia, mag haar zonden gaan overdenken in de cel. Ze heeft 40 jaar gevangenisstraf opgelegd gekregen omdat ze een seksuele relatie onderhield met een leerling van 14 jaar, die tevens de zoon van haar beste vriendin is. 

Shannon was al jaren kind aan huis bij de familie. Ze was als een tweede moeder voor haar zoon, volgens de moeder van de student. Zij is zwaar aangedaan door de situatie: "We gingen zelfs samen naar de kerk. Onze kinderen waren vrienden en dan gebeurt zoiets. Ik voelde de grond onder mijn voeten wegzakken toen ik de affaire ontdekte." 

De affaire kwam aan het licht toen ze op Facebook rondkeek. Ze vervolgt haar verhaal: "Op zijn profielpagina werd het snel duidelijk dat er iets aan de hand was. Het bewijs was geleverd. Dat ik nooit iets heb gemerkt. Als moeder doet dat extra pijn. Je denkt dat je je kinderen kent en altijd aanvoelt als er iets niet koosjer is. Dat klopt dus niet."

Shannon zal effectief minimaal 20 jaar cel uit moeten zitten. De straf is conform de straf die toegewezen wordt voor doodslag, en de zwaarste die ooit is uitgesproken in een zedenzaak. Volgens de rechtbank van Coweta wil ze hiermee een 'statement' maken.