Laatste verdachte strandrellen voor rechter

Een inmiddels 21-jarige man die als eerste werd aangehouden voor de rellen op het strand van Hoek van Holland in de zomer van 2009, moet zich woensdag als laatste verdachte in de zaak verantwoorden voor de rechter. Dat meldt het Openbaar Ministerie (OM) vrijdag.

De man werd 10 september 2009 als eerste van in totaal ruim vijftig mensen aangehouden als verdachte van betrokkenheid bij de ongeregeldheden tijdens het strandfeest Sunset Grooves. Agenten werden toen dusdanig in het nauw gebracht dat zij zich genoodzaakt zagen te schieten. Daardoor overleed een 19-jarige Rotterdammer.

De man moest vanwege de strandrellen al eerder voor de rechter verschijnen, maar zijn zaak werd uitgesteld. De man zit vast, omdat hij er inmiddels ook van wordt verdacht op eerste kerstdag op het Stadhuisplein in Rotterdam een liggende man tegen zijn hoofd te hebben geschopt. Het OM beschuldigt hem hiervoor van poging tot doodslag. Ook zou de Rotterdammer zich schuldig hebben gemaakt aan bedreiging en belediging van agenten.

In september 2011 werd de laatste verdachte van de strandrellen opgepakt. Deze verdachte was lange tijd spoorloos. De officier van justitie heeft echter besloten de zaak tegen hem te seponeren.