Film 24 uitgesteld door ruzie over geld

De film gebaseerd op de tv-serie 24 laat op zich wachten. De productie is uitgesteld vanwege onenigheid over het budget. Hoofdrolspeler Kiefer Sutherland zou ook niet tevreden zijn met de twee miljoen dollar die hij voor de film krijgt, schrijft de Amerikaanse film- en tv-site Deadline.

Filmmaatschappij Fox wil niet meer dan dertig miljoen dollar besteden aan 24, maar de makers denken zelf aan een bedrag tussen 45 en zestig miljoen dollar. Sutherland, die de film ook produceert, ligt bovendien met Fox in de clinch over zijn honorarium. De acteur wilde vijf miljoen dollar om wederom in de huid te kruipen van speciaal agent Jack Bauer. Filmmaatschappij Fox bood een miljoen. Sutherland schroefde zijn eis terug naar drie miljoen, waarna Fox twee miljoen bood.

Regisseur Antoine Fuqua, bekend van Training Day en Shooter, is nog in gesprek om de tv-serie te verfilmen. De 45-jarige Sutherland was van 2001 tot 2010 te zien in de tv-serie als terroristenbestrijder Bauer. De acteur is ook te zien in de nieuwe serie Touch, die ook door tv-zender van Fox wordt uitgezonden.


Film 24 uitgesteld door ruzie over geld (Foto: Novum)