Geweld Israël en Gazastrook houdt aan

Bij Israëlische luchtaanvallen op de Gazastrook zijn zondagochtend een 12-jarige jongen en een Palestijnse strijder omgekomen. Palestijnse strijders vuurden raketsalvo's af op het zuiden van Israël.

Sinds vrijdag zijn er bij Israëlische luchtaanvallen in de Gazastrook 17 mensen omgekomen. Palestijnse strijders hebben op hun beurt ruim 110 raketten op Israël afgevuurd. Een van die projectielen heeft een Israëlische burger ernstig verwond.

Het geweld laaide op nadat de Israëlische luchtmacht vrijdag Zuhair al-Qaissi had geliquideerd, de commandant van de gewapende vleugel van de Volksverzetscomités (PRC). Die met Hamas verbonden militante organisatie zou vanuit de Sinaïwoestijn raids uitvoeren op Israëlisch grondgebied. De PRC wordt verantwoordelijk gehouden voor de ontvoering en gevangenhouding van Gilad Schalit, die onlangs na vijf jaar tegen duizend Palestijnse gevangen werd geruild.

Egypte heeft zijn diensten aangeboden om een staakt-het-vuren te bemiddelen. De besprekingen zijn volgens Egyptische bronnen echter vastgelopen.


Geweld Israël en Gazastrook houdt aan (Foto: Novum)