Ook bonnenactie politie rond De Graafschap-AZ

Agenten bekeuren voetballiefhebbers die zijn afgekomen op de wedstrijd van De Graafschap tegen AZ zondag in Doetinchem niet voor kleine overtredingen. Dat meldt politiebond ACP zaterdag. Het is voor het eerst dat de politie dit coulancebeleid toepast rond een groot evenement.

Het coulancebeleid maakt onderdeel uit van acties van agenten in hun strijd voor een nieuwe cao. Door het toe te passen rond een voetbalwedstrijd wil de politie volgens de ACP laten zien dat de bonnenactie voor alle Nederlanders geldt.

Sinds maandag schrijven agenten in steeds meer politieregio's geen bonnen uit voor kleine vergrijpen, zoals fietsen zonder licht. Wel worden waarschuwingen uitgedeeld. Eind volgende week moeten alle politieregio's voorzien zijn van alternatieve bonnenboekjes.

Minister van Veiligheid en Justitie Ivo Opstelten (VVD) liet een ultimatum voor een nieuw cao-bod maandagmiddag verlopen. De onderhandelingen tussen de bonden en de minister liepen vorige week woensdag voor de tweede keer vast. De grootste struikelblokken zijn een salarisverhoging en de mogelijkheid voor agenten om eerder met pensioen te gaan.


Ook bonnenactie politie rond De Graafschap-AZ (Foto: Novum)