Kroes breekt lans voor ict'sters op Vrouwendag

Eurocommissaris Neelie Kroes heeft vrouwen op Internationale Vrouwendag opgeroepen de ict niet links te laten liggen. "Ict is niet alleen voor jongens die programmeren in achterkamertjes", zegt ze in een videoboodschap op Youtube. Ze noemt de ict een sector waar vrouwen 'jammer genoeg nog steeds sterk ondervertegenwoordigd zijn'.

Ict gaat volgens de Europese commissaris voor de digitale agenda over creativiteit, netwerken en zelfs mensenrechten. Ze wees daarbij op de Jemenitische nobelprijswinnares Tawakkul Karman, die onder meer betrokken was bij de organisatie van de studentenprotesten van vorig jaar in haar land. "Zij heeft aan de voet gestaan van de Arabische lente." Bij de protesten speelden sociale media een grote rol.

"Ict gaat over het vinden van nieuwe apps, het maken van nieuwe connecties, het hebben van de vrijheid om jezelf te kunnen uiten", stelt Kroes. "Dus vrouwen, vergeet niet dat deze sector jullie ideeën, talent en enthousiasme nodig heeft." Volgens de eurocommissaris liggen de kansen voor het oprapen. "Wees moedig en grijp ze. En herinner je vooral dat er geen grenzen zijn aan wat jij kunt bereiken."


Kroes breekt lans voor ict'sters op Vrouwendag (Foto: Novum)