Google introduceert Google Play

Google heeft Google Play bekendgemaakt. Een op cloud gebaseerde opslagbestemming voor al je entertainment. Daar kan je dan terecht voor al je applicaties, muziek, films en boeken die je online kan raadplegen. Deze service is een synergie tussen Android Market, Google Music en Google eBook store waar alles op één plaats gecentraliseerd is.

Volgens Google moet entertainment normaal plezierig zijn maar het kan soms ook een hele moeite zijn om alles opnieuw met kabels te verbinden of alles te synchroniseren tussen je toestellen. Met Google Play wordt daar een eind aan gemaakt:

"Vanaf vandaag is het gedaan met al dat onnodig gedoe dankzij Google Play. Een bestemming voor al je digitaal entertainment waar je al je favoriete muziek, films, boeken en applicaties op het web kan vinden en delen. Hier kan je ook van genieten op je Android-smartphone en je Android-tablet. Google Play is volledig op cloud gebaseerd dus al je muziek, films, boeken en applicaties worden online opgeslagen zodat ze altijd beschikbaar zijn voor jou en dat je niet meer ongerust moet zijn om deze te verliezen of dat je ze weer moet verplaatsen."

In de komende dagen zal er een update beschikbaar zijn dat de Android Market verandert in de Google Play Store en Google verzekert je dat alle media die je al gekocht hebt nog steeds beschikbaar zal blijven:

"Je applicaties voor films, boeken en muziek krijgen ook een upgrade naar Google Play Movies, Google Play Books en Google Play Music. Alle muziek, films, boeken en applicaties die je reeds aangekocht hebt zal nog steeds beschikbaar zijn via Google Play. Gewoon zoals altijd inloggen met je Google account."

Om dit te vieren zal Google elke dag van de komende week ofwel een muziekalbum, huurfilm, boek of applicatie extra voordelig aanbieden om je kennis te laten maken met Google Play.

In Europa zal je alle Android-apps kunnen vinden via Google Play. Google heeft nog geen officiëel bericht uitgebracht of andere functies ook beschikbaar zullen worden gesteld in Europa.