Bierkaartactie studenten valt verkeerd

Hoe goed bedoeld ook, een actie van het Rotterdamsch Studenten Gezelschap (RSG) is niet in goede aarde gevallen bij het Familiehuis Daniel den Hoed. De studenten wilden geld inzamelen voor het familiehuis, en hadden hiervoor de bierkaart bedacht.

Het lag in de bedoeling dat er met de kaart betaald kon worden, en dat een deel van de opbrengst aan het Familiehuis geschonken zou worden. De directie van het Familiehuis, waar familieleden van patiënten met kanker kunnen overnachten, heeft laten weten dat ze het ongepast vind dat er een link wordt gelegd tussen bier drinken en het Familiehuis. "Ongezond gedrag, zoals veel alcohol consumeren, kan de kans op kanker verhogen", aldus de directrice.

De studenten, die reeds een poster hadden ontworpen voor de actie, hadden niet van tevoren overlegd over hun goedbedoelde actie. Inmiddels is de poster met daarop vrouwen met grote bierpullen in de hand in de prullenbak verdwenen, evenals de barkaarten. Ze broeden nu op een nieuwe inzamelingsactie voor het Familiehuis.