Ali B. stal schoenen uit moskee

Rick Nieman heeft gisteravond Ali B. in het programma 'Kwestie van Kiezen' het vuur na aan de schenen gelegd. Tijdens een interview beantwoordde de knuffelmarokkaan vragen over zijn succesvolle carrière, maar ging het grotendeels over zijn criminele verleden. Hoewel hij nu een bekende Nederlander is, was hij vroeger verslaafd aan gokken en blowen, zo gaf hij toe. 

Toen Nieman vroeg wat het ergste was wat Ali B. ooit gedaan had, kreeg hij gevat terug: "Ik weet niet of het nu al verjaard is!" B. gaf toe dat hij wel eens iets uit een moskee gestolen had: "Ik ging heel ver. Een aantal keer heb ik schoenen gestolen uit een moskee. Dat heeft me wel echt geraakt. Ik ben wel een keer goed teruggepakt: toen waren mijn telefoontjes weg toen ik aan het bidden was. Dan krijg je zo'n karma-gevoel." 

Het gesprek tussen Nieman en B. ging ook nog over Geert Wilders. Volgens B. zijn de uitspraken van Wilders over de islam een kwestie van interpretatie, hij vindt dat Wilders hiermee op hetzelfde niveau staat als een moslimextremist. Wel is hij het eens met diens standpunt over zwaardere straffen voor criminelen: "Hoe hard het ook klinkt voor mijn ex-collega's: de criminaliteit kan wel harder worden aangepakt. Ik wil toch ook dat mijn moeder veilig over straat kan."