Muppets volgend jaar terug op tv

De Muppets zijn volgend jaar weer wekelijks te zien op televisie. De Britse omroep BBC werkt samen met het oorspronkelijke productiebedrijf achter de poppenshow om op zaterdagmiddag rond 'theetijd' nieuwe afleveringen uit te zenden, maar dan wel met een geheel nieuwe cast.

Een woordvoerder van de omroep liet vrijdag aan de eigen nieuwsdienst weten dat nog gezocht wordt naar een 'warme, grappige, brutale gastheer'. Het programma moet 'stevig verankerd' worden in de wereld van de talkshows.

Inmiddels wordt onder de werktitel No Strings Attached gewerkt aan een testaflevering. De BBC maakt de aflevering samen met het bedrijf van de geestelijk vader van de Muppets, de in 1990 overleden Jim Henson.

Het productiebedrijf heeft voor het project al een reeks nieuwe poppen bedacht. Mediaconglomeraat Walt Disney is sinds 2004 houder van de rechten op de oorspronkelijke poppen, zoals Kermit de Kikker.

De Disney-film The Muppets kwam vorige maand uit in Nederland. Van de oorspronkelijke The Muppet Show werden tussen 1976 en 1981 ongeveer 120 afleveringen uitgezonden.


Muppets volgend jaar weer terug op tv (Foto: Novum)