Peuter at haar om te overleven

In Groot-Brittannië is een peuter van drie jaar oud bij zijn moeder en stiefvader weggehaald nadat hij door hen werd opgesloten zonder eten. Ook licht en warmte ontbraken in de 'cel' waaruit het jongetje gered werd door de politie.

De agent die het jochie van de dood heeft gered verklaarde in de rechtszaal: "Er was geen licht, de verwarming was uitgedraaid en het sneeuwde buiten. Hij had alleen een plaspotje, een kom en een vork. Het kind en de muren zaten onder de uitwerpselen. Hij begon helemaal te trillen. Zijn ogen rolden weg, hij ademde oppervlakkig en hij voelde koud en levenloos aan." De artsen in het ziekenhuis bevestigen dat het jochie binnen enkele uren had kunnen overlijden als er geen hulp was gearriveerd.

Eenmaal in het ziekenhuis bleek dat de peuter probeerde zijn eigen haar op te eten uit pure wanhoop. Paul Davies, de behandelend arts vertelde: "Hij begon te eten alsof hij nog nooit had gegeten. Hij had zijn eigen haren uitgetrokken en was dit gaan eten. De jongen was uitgehongerd en had extreem vochttekort."

De vrouw en de man, afkomstig uit Zuid-Wales, waren al bekenden van Jeugdzorg. Ze zijn veroordeeld tot respectievelijk 3 en 3,5 jaar cel. Hun (stief)zoon is inmiddels geadopteerd en lijkt geen tekenen van psychische schade te vertonen.