Jongetje aangevallen door cheetah

In safaripark de Beekse Bergen in Hilvarenbeek is een jongen van rond de tien jaar oud tijdens een autosafari aangevallen door een cheetah. Hij heeft aan het incident een flinke vleeswond in zijn bovenarm overgehouden.

Volgens een woordvoerster van het park stapte het gezin van de jongen uit hun auto op een plaats waar dat niet is toegestaan. Mogelijk hebben ze waarschuwingsborden die aangeven ramen en deuren van de auto gesloten te houden over het hoofd gezien.

Inzittenden van een grote safaribus die achter de auto van de ouders van het kind reed, hebben het voorval zien gebeuren. Verslaggever Mark van Bergen van het Eindhovens Dagblad was tijdens het voorval in het park. "Meteen reden al die safariauto's van het park dezelfde kant op. Ik zag een hoop mensen drukke gebaren maken en proberen heuvels op te komen om te kijken wat er aan de hand was."

Medewerkers van de Beekse Bergen hebben de ouders aangesproken op hun gedrag. "Je moet je realiseren, we hebben hier echt te maken met wilde dieren. Het is niet zo dat het hier onveilig is. Mensen hebben de borden gemist en zijn dingen gaan doen die niet de bedoeling zijn." Het gezin heeft toegegeven zelf in de fout te zijn gegaan.