Engelse media lovend over Ajax

Ajax heeft donderdag een knappe prestatie neergezet door met 1-2 van Manchester United te winnen. De Engelse media waren niet te spreken over United, wel over Ajax.

De landelijke kranten kwamen vrijdag met forse kritiek op het spel van de Engelse landskampioen. "Andere competitie, zelfde verhaal", kopte The Telegraph. "Twee maanden na de uitschakeling in de Champions League is United door het oog van de naald gekropen. Tegenstander Ajax bezorgde de ploeg bijna een nieuwe domper met uitstekend spel."

"Wijze les van Ajax"

The Times opende met: "Ajax kwam knap terug en bezorgde de ploeg van Sir Alex Ferguson de schrik van haar leven. Met horten en stoten werd uiteindelijk de achtste finale van de Europa League bereikt. Het duel met Ajax zou een wijze les moeten zijn voor United."

"United heeft niet het vermogen een voorsprong rustig uit te spelen", aldus The Guardian. "Dit leidde al tot uitschakeling in de Champions League en tegen de Nederlanders was dit bijna weer het geval. De zenuwen van de Manchester-aanhang werden door Ajax flink op de proef gesteld."

"Geschrokken van youngsters"


The Independent
keek verder dan Manchester United. "Voor interim-bondscoach Stuart Pearce zal het geen fijne avond zijn geweest. Enkele jongelingen die door de mand vielen tegen Ajax zijn net opgenomen in de nationale ploeg. Ook kandidaat-bondscoach Harry Redknapp zal zijn geschrokken van het niveau van de neo-internationals."