[EL] Uitslag Manchester United - Ajax

Ajax heeft net niet kunnen verrassen in de 1/16e finale van de Europa League. De Amsterdammers kwamen in Manchester één goal tekort om Manchester United uit te schakelen. De Amsterdammers wonnen met 1-2, door goals van Özbiliz en Alderweireld, terwijl Hernández scoorde voor de thuisploeg.

Na de 0-2 uitoverwinning leek het grotendeels uit het B-garnituur bestaande Manchester United van plan om de wedstrijd snel te beslissen. Het scoorde al snel via Hernández, die een foute bal van Vertonghen afstrafte. Ondanks nog enkele kansen voor de thuisploeg wist Ajax toch wat meer uit hun schulp te kruipen. Het maakte tien minuten voor rust zelfs gelijk via Özbiliz die een afvallende bal achter De Gea wist te knallen.

Özbiliz scoorde de 1-1. (Foto: Pro Shots)

Na de rust zette Ajax door en wist enkele kansjes te creëren, zo schoot Lodeiro net over en wist De Gea een kopbal van de Jong ternauwernood te redden. United leek het wel best te vinden en loerde op de counter. Uit één van die counters wist Nani op de lat te schieten.

Het door blessures geteisterde Ajax bleef naar voren spelen, maar wist steeds minder de vrije ruimte te vinden. Dit mede doordat Alex Ferguson besloot om de ervaren Scholes en Evans in te brengen.

Duel tussen Sulejmani en Young. (Foto: Pro Shots)

Het duel leek in 1-1 te gaan eindigen, totdat Ajax plots uit een vrije trap de 1-2 wist aan te tekenen via Alderweireld. De Amsterdammers roken bloed en probeerden op zoek te gaan naar de 1-3, wat verder bekeren in Europa zou betekenen. De tijd was echter te kort voor Ajax, die geen kans meer wisten te krijgen in de slotfase, maar dus op een eerbiedwaardige manier werden uitgeschakeld.