Broertje Ben Saunders 'geduwd door stadswacht'

De jongere broer van Ben Saunders is dinsdag opgepakt en meegenomen door de politie. Jamie Saunders kreeg het aan de stok met een stadswacht in Hoorn, waarbij de wacht zich bedreigd voelde en de politie belde.

Het opstootje zou zijn uitgelopen op een handgemeen, twittert Ben Saunders. "Mijn broertje is net geduwd door stadstoezicht", schreef de zanger dinsdagmiddag. Ook vader Saunders raakte betrokken: hij kwam poolshoogte nemen toen hij zijn zoon met de stadswacht zag discussiëren.

Volgens Ben is de stadswacht vervolgens gaan schelden. "Ga terug naar je eigen land, getatoeëerde aap. Ik zorg wel dat je winkel dicht gaat", citeert Ben de ambtenaar. De vader van de drie zingende broers Saunders is zo kwaad, dat hij aangifte wil doen. "Mijn vader gaat nu aangifte doen van discriminatie. Kijken of hij serieus wordt genomen."

De politie bevestigt dat er dinsdagmiddag een voorval is geweest in Hoorn. Jamie zit nog steeds achter tralies. Volgens een woordvoerder moeten er nog verklaringen worden afgenomen. Vader Saunders heeft nog geen aangifte kunnen doen. "Mijn vader moet een afspraak maken, maar Jamie wordt gelijk aangehouden. Niet normaal", is het commentaar van Ben.

De politiewoordvoerder ontkent dat vader Saunders aangifte wil doen van discriminatie. Volgens haar gaat het om belediging. Ben is dinsdagmiddag vertrokken richting de Huishoudbeurs, waar hij moet optreden.