Twitter 'jat' privégegevens

Twitter heeft bevestigd dat het de adresboekgegevens die gevonden worden bij het gebruik van de zogenaamde vriendenzoekdienst, anderhalf jaar bewaart op de eigen servers. Een woordvoerder van de microblogdienst heeft aan de LA Times laten weten dat het de bewuste dienst binnenkort gaat aanpassen, zodat het duidelijk wordt dat Twitter de gegevens opslaat.

Op dit moment is het wel duidelijk dat de gebruiker Twitter toestemming geeft om het adresboek door te lezen op zoek naar mede-twitteraars, maar is het volstrekt niet duidelijk dat het de gegevens ook opslaat.

Buiten dit privacyprobleem op Twitter, kampt ook Apple met een soortgelijke kwestie. Het Amerikaanse Congres heeft zelfs vragen gesteld aan Apple met betrekking tot het privacybeleid en de mogelijkheid dat bepaalde apps ongevraagd persoonlijke informatie kunnen uploaden.

Apple heeft woensdagavond in een verklaring laten weten een nieuwe versie van het iOS uit te brengen. In dit nieuwe OS zal de gebruiker voor elke handeling expliciet toestemming moeten geven.