[CL] Uitslag Zenit St. Petersburg - Benfica

Zenit Sint Petersburg heeft een eerste stap gezet op weg naar de kwartfinales in de Champions League. De Russische ploeg won thuis met 3-2 van Benfica. Roman Shirokov was bij de thuisploeg de grote man met twee doelpunten.

Benfica had in het begin van de wedstrijd het beste van het spel en kwam dan ook via Maxi Pereira op een 0-1 voorsprong. De Urugyaan zag een vrije trap van Óscar Cardoza terug het veld in stuiteren en scoorde vanuit de rebound. Zenit had een doelpunt nodig om op gang te komen en kwam via Shirokov dan ook al snel langszij.

De Russen leken na rust op rozen te zitten toen Semak met de hak scoorde na fraai spel van Aleksandr Kherzhakov en Vladimir Bystrov. Cardozo tekende in de slotfase plots de 2-2 aan, maar Shirokov scoorde een minuut later de 3-2, waardoor de thuisploeg toch nog met de zege aan de haal ging.