Glasbak lost lading te vroeg, Mercedes geruïneerd

Een glasbak die bij 't optakelen openvalt en de inhoud over straat strooit. Als het in een reclamespotje gebeurt, wordt er hard gelachen, want zoiets overkomt men nooit. Dat dacht ook de eigenaar van een Mercedes vanmorgen in Groningen. Die stond beteuterd te kijken toen hij z'n auto onder de glasscherven terugvond na een bezoekje aan de kapper. Hij had de auto, met een nieuwwaarde van circa 165.000 euro pas een halfjaar in zijn bezit.

Hij had de auto geparkeerd aan de Kraneweg ter hoogte van de glasbak. Bij het legen van de bak schoot de middelste haak uit de beveiliging, waardoor het mogelijk was dat de bak z'n inhoud op straat, en over de Mercedes, leegde in plaats van netjes in de glaswagen zo luidt de verklaring van de milieudienst. "Hoe het precies kon gebeuren, wordt nog onderzocht".

Om de ravage op te ruimen werden er twee veegmachines en een hogedrukreiniger ingezet. Foto's van de ravage kun je hier bewonderen. Hier kun je ook nog een filmpje bekijken met de eigenaar van de auto.