Film Whitney Houston eerder in première

De film Sparkle met Whitney Houston verschijnt waarschijnlijk enkele maanden eerder in de bioscoop dan gepland. De première van het muziekdrama waarmee de zaterdag overleden zangeres haar comeback als actrice had moeten maken, stond gepland voor augustus.

"We zijn nog op zoek naar een datum", zegt een woordvoerder van de productiemaatschappij tegen de Amerikaanse entertainmentsite Radar Online. "Maar we denken dat alle fans de film, waarin Whitney een fantastische acteerprestatie neerzet, zo snel mogelijk willen zien."

Sparkle, losjes gebaseerd op het levensverhaal van The Supremes, gaat over drie zusjes die een succesvolle muziekcarrière hebben en moeten zien om te gaan met roem en drugs. Houston speelt hun moeder. De film bevindt zich nu in postproductie en zou al op de nationale Amerikaanse feestdag Memorial Day, de laatste maandag in mei, kunnen worden uitgebracht, aldus de producent.

De woordvoerder benadrukt dat deze maatregel absoluut niet is genomen om geld te kloppen uit Houstons dood. "De studiobazen willen graag dat iedereen zich Whitney herinnert als een briljante artiest en verbluffende actrice. We zijn ons zeker bewust van de delicate situatie en doen alles in samenspraak met de nabestaanden."