Vier Grammy Awards voor Foo Fighters

De heren van Foo Fighters hebben vier Grammy Awards in de wacht gesleept. Dat gebeurde tijdens de zogeheten pre-telecast ceremonie, een show waarin de kleinere Grammy-categorieën aan bod komen voordat de grote ceremonie begint.

De Amerikaanse rockband won in de categorieën beste rocknummer, met Walk, en beste rockalbum, met Wasting Light. Bovendien zette de band in de categorie hard rock/metal de beste prestatie neer met het nummer White Limo. Ook de Grammy voor beste lange videoclip was voor de Foo Fighters.

Kanye West viel drie keer in de prijzen. De rapper maakte het beste rapduet met All Of The Lights, een samenwerking met onder anderen Rihanna. Het liedje werd ook uitgeroepen tot beste rapnummer. Wests album My Beautiful Dark Twisted Fantasy was de beste rapplaat van het afgelopen jaar.

Adele won twee Grammy's. Haar videoclip bij de hit Rolling In The Deep werd uitgeroepen tot de beste van het jaar. Ook won de Britse zangeres een Grammy in de categorie Best Pop Vocal Album.

Taylor Swift won een Grammy voor Mean, dat het beste countrynummer was. Met het liedje zette ze ook de beste soloprestatie neer in het genre country. Amy Winehouse won postuum een Grammy voor het duet Body and Soul, met Tony Bennett.

Afrojack wist dit jaar, in tegenstelling tot een jaar geleden, zijn Grammy-nominatie niet te verzilveren. De Nederlandse dj was in de categorie beste remix genomineerd met zijn bewerking van Leona Lewis' Collide, maar zag de Amerikaanse producer Skrillex winnen.