Activision: "Verwacht Diablo III in Q2 en een nieuwe CoD dit jaar"

Activision Blizzard heeft haar financiële cijfers over 2011 en het vierde kwartaal bekendgemaakt. Het bedrijf heeft het jaar afgesloten met een omzet van 4,76 miljard dollar ten opzichte van 4,45 miljard in 2010. In het vierde kwartaal was de omzet 1,41 miljard dollar, waar deze in het vierde kwartaal 2010 nog 1,43 miljard was.

Tijdens de presentatie heeft de studio ook aangegeven dat Diablo III in het tweede kwartaal van dit jaar verwacht kan worden, dus ergens van april tot en met juni. Ook komen zij dit jaar met een nieuwe editie in de Call of Duty-serie die 'betekenisvolle innovatie' gaat krijgen.

"Blizzard Entertainment's World of Warcraft maintained its leadership position as the number one subscription-based MMORPG around the world and Activision Publishing's Call of Duty: Modern Warfare 3 was the number one selling game. Skylanders Spyro's Adventure was the biggest new IP launch in Activision's history and it is on track to become an important and sustainable franchise", zegt Activision-baas Bobby Kotick in de bekendmaking.

In maart komt Activision met de Call of Duty: Modern Warfare 3 Content Collection op Xbox 360. Dit is een verzameling content die eerder beschikbaar is gekomen voor Call of Duty Elite members. De verzameling bevat onder meer de maps Piazza, Liberation en Overwatch.

Het bedrijf heeft ook bevestigd dat er twee nieuwe releases komen in 2012. Eén daarvan is het eerdergenoemde Diablo III. De verwachtingen zijn dat de tweede de i-uitbreiding is voor Starcraft II.