Real Madrid blijft rijkste club ter wereld

Real Madrid was in het seizoen 2010-2011 opnieuw de voetbalclub met de hoogste omzet. Bij de Koninklijke kwam 479,5 miljoen euro binnen. Dat blijkt uit de jaarlijkse lijst van Deloitte. Real Madrid voert het klassement voor het zevende jaar op rij aan. Barcelona toont zich met een omzet van 450,7 miljoen euro een goede tweede.

De Spaanse grootmachten troeven Manchester United af. De Engelse landskampioen moest het rooien met 367 miljoen euro. Bayern München bezet met 321,4 miljoen de vierde positie, voor Arsenal (251,1 miljoen). De top vijf van vorig jaar blijft daarmee intact.

Schalke 04 is de enige nieuwkomer bij de tien rijkste voetbalclubs. De formatie van trainer Huub Stevens en aanvaller Klaas-Jan Huntelaar behaalde een omzet van 202,4 miljoen euro. Schalke profiteerde van het behalen van de halve finale van de Champions League.

De Nederlandse ploegen ontbreken net als de voorbije jaren op de lijst met twintig clubs. Engeland is met zes teams hofleverancier, voor Italië (5), Duitsland (4), Spanje (3) en Frankrijk (2).