Baas busbedrijf bedankt medewerkers met miljoenen

De achttienhonderd medewerkers van een Australisch busbedrijf hebben vijftien miljoen Australische dollar (12,1 miljoen euro) te verdelen gekregen. De gift is een bedankje voor hun loyaliteit. Dat werd woensdag door de directeur bekendgemaakt.

De medewerkers kregen een bonus uitgekeerd die uiteen liep van 8300 dollar tot wel dertigduizend dollar, nadat de familie Grenda het familiebedrijf van de hand had gedaan. Het busbedrijf, dat 66 jaar in handen van de familie Grenda was, werd verkocht voor 400 miljoen dollar.

"We (Geoff, zijn vader Ken en zijn broer Scott, red.) zaten bij elkaar en dachten: hoe kunnen we de mensen bedanken die ons hebben gebracht waar we nu zijn? Het was een makkelijke beslissing voor ons", zei directeur Geoff Grenda. "We hebben veel loyale mensen in dienst gehad gedurende onze 66 jaar durende reis en dit was onze manier om diegenen te bedanken die nog steeds bij ons zijn." Grenda beschreef de dankbaarheid van het personeel als 'overweldigend'.

Volgens een chauffeur van het busbedrijf belden sommige medewerkers met de bank, omdat ze dachten dat er een fout was gemaakt toen ze zagen dat de bonus op hun rekening stond. "Goede bazen zijn moeilijk te vinden en Ken was een hele goede baas - een uit duizenden", aldus de buschauffeur.