Dit jaar de grootste Assassin's Creed op komst

Dit jaar wordt de nieuwe Assassin's Creed de grootste game in de serie tot nu toe volgens Yves Guillemot, de baas van Ubisoft. Het nieuwe deel gaat nieuw leven blazen in de serie met nieuwe hoofdpersonages.

Guillemot heeft hoge verwachtingen voor de titel deze kerst en vindt niet dat de jaarlijkse releases in de serie de franchise steeds matiger maakt. "Assassin's Creed is een ongelofelijke franchise en er zijn heel wat verwachtingen dat het zal blijven groeien. We zijn tevreden met ons voortdurende succes tot nu toe: in de VS was Assassin's Creed: Revelations een toptien-titel voor het gehele kalenderjaar, waaruit blijkt dat de vraag er wel degelijk is", vertelt hij.

"Wij denken dat we door het leveren van regelmatige releases en het uitbreiden van de franchise naar andere platformen wij aan de vraag blijven voldoen, terwijl we tegelijkertijd nieuwe fans aantrekken .En we zijn ervan overtuigd dat het volgende deel van Assassin's Creed de grootste tot nu toe zal zijn."

Ubisoft heeft grote ambities voor 2012. Vorig jaar was de firma was de op een na beste Britse uitgever en had het bedrijf in de VS het op een na best verkochte spel, Just Dance 3.

"We dagen EA en Activision zeker uit", voegt Guillemot toe. "Als we onze focus te houden op het leveren van kwalitatief hoogstaande games en op het aantrekken en behouden van toptalent, ben ik ervan overtuigd we ons doel bereiken om de nummer één te zijn."