Tv-avond 'verschrikkelijk' voor Wendy van Dijk

Wendy van Dijk is vrijdag de hele avond op televisie. De blondine presenteert de finale van The Voice of Holland en speelt de hoofdrol in de nieuwe politieserie Moordvrouw, die tussen de liveshow en de uitslag van de talentenjacht wordt uitgezonden. "Ik vind het verschrikkelijk dat ik erbij ben", bekent Van Dijk.

"Ik had liever op de bank gezeten met een leuk groepje mensen om me heen", biecht Wendy op voor de camera van Novum Nieuws. Vooral het feit dat ze live in de studio staat terwijl Nederland kennismaakt met haar serie, staat Van Dijk niet aan. "Je wordt zo blootgesteld aan wat je net hebt laten zien. We komen tussendoor natuurlijk terug met tussenstanden", zegt Wendy over de finale van The Voice.

"Daarna is de serie voorbij en ga je verder met de show, dat vind ik niet relaxed." Toch kan Van Dijk haar televisieavond ook relativeren. "Het is niet anders en het is een mooi platform om de serie te lanceren."

Van Dijk, die zondag 41 wordt, is blij dat ze weer mocht acteren. "Ik heb vroeger veel geacteerd, maar het presenteren kwam op mijn pad." Hoewel Van Dijk voor het eerst een hoofdrol speelt in een serie, voelt het spelen in Moordvrouw 'bijna als iets vanzelfsprekends'. "Ik dacht vroeger altijd: eigenlijk ben ik actrice. Nu voelt het toch een beetje als thuiskomen."