Studente stuurt Oxford afwijzingsbrief

Slechts weinig studenten worden uitgenodigd om aan de prestigieuze universiteit Oxford in Groot-Brittannië te komen studeren. Als dat dan toch gebeurt, is het hoogst ongebruikelijk die uitnodiging af te wijzen, zeker met een heuse afwijzingsbrief. Toch is dat exact hetgeen de 19-jarige studente Elly Nowell uit Hampshire heeft gedaan.

Omdat de studente enorm uitblinkt, werd ze door de universiteit uitgenodigd. Ze ging er op bezoek, maar keerde gedesillusioneerd terug. De toelatingscommissie vond ze maar een elitaire, arrogante en intimiderende houding hebben. Bovendien zag ze alleen maar blanke, rijke studenten op de universiteit. Daarom schreef ze een afwijzingsbrief.

In de brief stond ongeveer het volgende. "Het spijt mij u te moeten meedelen dat uw universiteit het niet is geworden. Na het afwegen van de potentiële universiteiten ben ik tot de conclusie gekomen dat u niet aan mijn hoge standaard voldoet. Het staat u uiteraard vrij mij opnieuw uit te nodigen, mits u zich progressiever opstelt. Ik wens u veel succes bij het zoeken naar andere kandidaten en wens de universiteit veel succes in de toekomst."

Verder schreef de studente over 'substantiële fouten' in het onderwijssysteem. "Tijdens het gesprek realiseerde ik me eindelijk dat ik me zou onderwerpen aan het oordeel van een instelling waar ik het eigenlijk fundamenteel mee oneens ben," aldus Nowell in The Daily Mail. Nu Oxford van haar lijstje is gestreept, hoopt Nowell dat ze een studie rechten mag starten aan de University College in Londen.