Werknemers in Xbox-fabriek dreigen met zelfmoord

Een aantal werknemers in een Xbox 360-productiefabriek in China dreigen met zelfmoord. Foxconn, het bedrijf achter de fabriek, wilde geen loonsverhoging doorvoeren en liet de werknemers kiezen: blijven tegen de huidige voorwaarden of opzouten.

In totaal zijn er ongeveer 300 werknemers die gedreigd hebben om zich van het dak van het gebouw te storten uit protest op de starre houding van de directie. De burgemeester van Wuhan, waar het voorval zich voordeed, heeft uiteindelijk de werknemers op een veilige manier naar beneden weten te praten.

Hoe het nu verder gaat met Foxconn en haar werknemers is onbekend. Microsoft heeft in een verklaring laten weten dat ze vertrouwen houden in Foxconn. Wel blijft de gezondheid en welgesteldheid van de werknemers een belangrijk gegeven.

Update 11.21 uur
Microsoft heeft een nieuwe verklaring afgegeven waarin ze aangeven dat ze een onderzoek instellen naar dit voorval.

"Microsoft neemt werkomstandigheden in de fabrieken waar haar producten gemaakt worden heel serieus, en op dit moment hebben we een onderzoek ingesteld naar dit probleem.

We hebben een strenge gedragscode waarin onze verwachtingen staan en we houden de werkomstandigheden nauwlettend in de gaten. Microsoft staat achter een eerlijke behandeling van en veiligheid voor de werknemers van onze partners."