'Nieuwe Xbox en Playstation in juni onthuld'

De volgende Xbox, de Playstation 4 en de Wii U worden in juni aan het publiek getoond tijdens de E3-beurs in Los Angeles. Dat beweert het Britse gamevakblad MCV op basis van anonieme bronnen. Het zou de eerste keer zijn in het zeventienjarig bestaan van de beurs dat drie computermakers hun nieuwe spelcomputers tegelijk tonen.

Microsoft heeft volgens het vakblad tegen partners gezegd dat het bedrijf een nieuwe spelcomputer zal onthullen. In november gaf Sony al aan niet achter te willen blijven bij de concurrentie. Nintendo toont tijdens de E3 de definitieve versie van de Wii U, waarbij de gamegigant ook de releasedatum onthult.

Gameproducenten Electronic Arts en Ubisoft zouden al bezig zijn spellen te ontwikkelen voor de nieuwe Xbox. Microsoft heeft de bedrijven voorzien van pc's met hardware die overeenkomstig is met de kracht van de nieuwe spelcomputer. Ook Sony heeft al gamestudio's, waaronder vermoedelijk het Amsterdamse Guerilla Games, aan het werk gezet met spellen voor de nieuwe generatie Playstation.


'Nieuwe Xbox en Playstation in juni onthuld' (Foto: Novum)