Nieuwe storm op komst

Nederland moet zich schrap zetten voor een nieuwe storm. Volgens meteorologen van Weeronline neemt de wind woensdagavond flink in kracht toe en is er in de nacht naar donderdag aan zee kans op storm met zware windstoten tot 100 kilometer per uur. Ook in het binnenland waait het woensdagnacht krachtig tot stormachtig.

Behalve wind wordt ook een flinke hoeveelheid neerslag verwacht. "Vanavond trekt een regenfront ons land binnen waardoor tot morgenochtend op sommige plekken tot twintig millimeter kan vallen", legt een meteoroloog uit. In het noorden kan volgens hem lokaal wel tot dertig millimeter regen vallen. "Vervelend, want de noordelijke provincies hebben al te maken met hoogwater."

Volgens Weeronline houdt het stormachtige weer nog zeker tot en met donderdagmiddag aan. "Overdag kunnen bovendien felle buien vallen met onweer, zware windstoten en hagel." Donderdagavond neemt de windkracht af. "Maar vrijdag overdag wordt het pas echt rustig en zwakt het af naar windkracht 3 tot 5."

Dinsdag trok ook al een storm over het land. In de noordelijke provincies kwamen windstoten tot 110 kilometer per uur voor en het KNMI waarschuwde in Noord-Holland en Friesland voor extreem weer. De storm leidde in het hele land tot overlast en schade.