Man slaat meisjes van scooter en vernielt woning

De politie heeft maandag een 44-jarige verwarde man uit Breda opgepakt. Hij had twee meisjes van een scooter afgeslagen en ging er vervolgens op de bromfiets vandoor. Even later drong hij met veel geweld een woning in het nabijgelegen Bavel binnen, meldt de politie dinsdag.

De man roofde de scooter rond 23.20 uur op de Poolseweg in Breda. Hij sloeg de twee 16-jarige meisjes van het voertuig. Het tweetal liep daarbij lichte verwondingen op. De politie ging na de melding meteen op zoek naar de dader.

Agenten vonden de verdachte ruim tien minuten later bij een woning aan het Wikkeveld in Bavel. De man had daar een buitenlamp en autospiegels kapot gemaakt. Hij had een spoor van vernielingen achtergelaten toen hij met een plantenbank verschillende ruiten van het huis kapotmaakte. Door een van de kapotte ramen was hij de woning binnengedrongen.

Een gezin met twee kinderen was thuis en had zichzelf in veiligheid gebracht door zich op te sluiten. De man richtte ook in de woning vernielingen aan. Achteraf bleken de verdachte en het geschrokken gezin familie van elkaar te zijn.

De man verzette zich bij zijn aanhouding en hij was gewelddadig tegen de agenten. De verdachte was onder invloed van medicijnen en alcohol. Hij wist zich weinig van zijn daad te herinneren. De man heeft spijt betuigd, maar zit nog vast.