'Postcode Loterij dupeert bejaarden'

De Postcode Loterij heeft zondag verschillende bejaarden gedupeerd. Dit blijkt uit een maandag uitgezonden item van het NOS Journaal. Op nieuwjaarsdag viel er in Breda bij een seniorencomplex de hoofdprijs van de loterij, en de inwoners die meededen wonnen 1,4 tot 4,3 miljoen euro.

Voor sommige bejaarden zijn de druiven echter zuur. "Nee, ik heb niks gewonnen, want ik doe niet meer mee. Paar jaar geleden zijn we er mee uitgescheden, het was te duur. Ja, het kon niet anders he", zegt een inwoner van het bejaardentehuis.

"Mijn kleinzoon belde gisteren op: 'Oma, der is bij u een prijs in de buurt hoor, moet kijken vanavond, hebt u een lot?' Ik zeg: 'Nee, jongen ik heb geen lot.' Dus ja, jammer", aldus een mevrouw die bijna in huilen uitbarst tegenover de NOS-reporter. "Ik heb geen lot, geen kans. Maar wel m'n hondje in ieder geval", zegt een andere teleurgestelde bewoner.

De Postcode Loterij blijft de enige loterij van Nederland waarop achteraf vastgesteld kan worden of men een prijs is misgelopen, en chanteert hier dus de facto consumenten mee.


'Postcode Loterij dupeert bejaarden'