Aanval met molotovcocktail op politie voorkomen

De politie in Den Haag heeft vrijdagavond vier tieners opgepakt die van plan waren tijdens de jaarwisseling een molotovcocktail naar de politie te gooien. De politie was getipt over de plannen van de jongeren van 15, 18 en twee van 17 jaar. De vier waren tijdens de aanhouding bezig de brandbom in elkaar te zetten.

Tijdens de arrestatie van een van de jongens rond 21.30 uur reed een meisje van 18 met een scooter op een agent in. Die bleef ongedeerd. Het meisje is ook aangehouden, maar is inmiddels met een proces verbaal op zak heengezonden.

De politie ontdekte na de tip aanwijzingen op sociale media over de plannen van de vier. Ook waren ze te zien op beelden van beveiligingscamera's in de stad.

Van de vier jongens bleken er twee al een gebiedsverbod te hebben voor tijdens de jaarwisseling. De vier zullen de jaarwisseling nu in de cel doorbrengen. Over het motief van de verdachten is niets bekend. Ze worden nog verhoord.

Het Openbaar Ministerie moet bepalen wat er met de vier gebeurt. Wellicht komen ze in aanmerking voor een van de supersnelrechtszittingen in Den Haag op 2, 3 en 4 januari.


Aanval met molotovcocktail op politie voorkomen (Foto: Novum)