Eigenaar Hans Textiel beschuldigd van fraude

De eigenaar van textielsupermarktketen Hans Textiel, Hans van Heelsbergen, heeft ten onrechte 2,8 miljoen euro onttrokken aan de boedel van het failliete bedrijf. Dat stelt de curator in zijn tweede faillissementsverslag. Van Heelsbergen betwist de aantijging.

Hans Textiel werd eind mei failliet verklaard. Twee maanden daarvoor had Van Heelsbergen de miljoenen laten overmaken op de rekening van een van zijn andere bedrijven. Hij deed dit omdat Van Heelsbergen meende dat dat bedrijf voorrang had op eventuele uitbetalingen van Hans Textiel.

De curator betwist de claim van Van Heelsbergen en noemt diens handelen onrechtmatig. Om het geld veilig te stellen heeft de curator vervolgens beslag laten leggen op bezittingen van Van Heelsbergen. Omdat Van Heelsbergen bereid was een bankgarantie af te geven van drie miljoen euro, zijn die beslagen inmiddels opgeheven.

De curator en Van Heelsbergen zijn momenteel in gesprek over de beschuldigingen. Na afloop daarvan bepaalt de curator of hij aangifte doet tegen Van Heelsbergen.